Fredag

Så var den här veckan slut, igen! Gud va tiden bara springer förbi! Läskigt.

Men skönt att det är helg nu iaf :). Idag är det bara en lugn kväll, behövs såhär efter en hel arbetsvecka, min första rediga arbetsvecka faktiskt! :) men det känns bra, bara nåt litet sådär..men på det hela bra. Tar ju lite tid att komma in i det med, allt händer inte på en dag liksom!

Imorn lutar det nog åt att det blir lite fest, var ett tag sen nu, och det vore ju trevligt. Egentligen har jag inga pengar, fick ju ingen lön o skryta med den här månaden direkt..! Men dricka har jag ju hemma iaf, så den delen är klar, sen får man väl se hur det blir mer. Väntar på att Marcus ska få pengar med så jag kan driva in lite från honom.

Ska visst börja på en kurs med nu hela våren, men bara några tillfällen så det ska nog gå bra. Pedagogisk dokumentation blir det! Så får vi se om jag får några tips och ideér som vi kan göra!

Happy happy

Bild från tv4.se

 

Jag har snart kollat igenom första säsongen av Solsidan och jag förstår nu verkligen vad folk menade när dom sa att den var bra o rolig o allt! Den är ju asskön! :D Den får mig verkligen att skratta i varje avsnitt, dom är ju så roliga :) men det är ju faktiskt så det kan se ut i verkligheten med, en del är väl lite överdrivet men till stor del är det faktiskt så. Men ett tips för den som vill se en härlig svensk serie! :D

 

Idag har jag förövrigt jobbat sen inte gjort så mycket mer, sålt en bok, plockat lite, lagat mat o diskat. Jag bakade förresten jordnötskakor med, och dom blev bra faktiskt! Men dom ska jag ju inte sitta o äta av.. Usch! FÅr man spara på. Bakade även några utan jordnötter till Marcus :) så han också kan få liksom. Firade faktiskt lite med innan med en arraksboll...för att MITT EXAMENSARBETE ÄR GODKÄNT! :D wieho! Väntar bara på att det ska rapporteras in till betygssystemet med så att det sen är avklarat att jag är klar liksom, så att jag kan få ut min exemen nån gång! När jag väl fått mitt examensbevis sen så kommer min lön o höjas också,..men för hur mycket då liksom.. 500-600..wow....dom pengarna kunde jag väl egentligen fått fårn början med då..men nej så är det. Men men det är ju ändå ett litet extraklirr i kassan, allt mottas ändå! :).

 

Imorn väntar mer jobb sen ska jag träffa Sanna så ska vi fixa mer inför vår kommande examensfest! :)


A beginning of something new...

Imorgon börjar mitt nya liv! JAG BÖRJAR ATT JOBBA!! Jag kommer från och med imorn, hur länge vet jag ej, men iaf, att arbeta som förskollärare på heltid! Jag har vikarierat de senaste 2 veckorna på min arbetsplats, men det har samtidigt kännts som jag jobbat där på redigt liksom. Mina kollegor pratar liksom med mig om sådant som vi väl ska börja med nu så snart och frågar mig massa, och jag har kontakt med föräldrarna och öppning och stängning och allt liksom! Men det känns så bra :). Känns som jag kommer trivas mycket bra, både med barn och personal. Tycker det är mycket viktigt att man trivs med sina kollegor, att man känner att man kan prata med varandra, både om privatlivet och jobbet och det känner jag att jag kan. Det känns bra.

VI ska ha inskolning nu med, som jag är en del i, så det ska bli kul. Få ta lite mer ansvar nu! Men det känns samtidigt lite läskigt..jag har ju aldrig jobbat såhär. Jag har ju gått i skolan hela mitt liv, det är ju det jag känner till och som jag känner mig trygg med. Tidigare har jag ju bara sommarjobbat och det är ju inte riktigt samma sak som att verkligen ha ett heltidsjobb där du ska befinna dig varje dag och ha olika uppgifter. Ibland känns det som att man bara slappar, men jag vet att det kommer mer att göra, det är dokumentation och andra pappersarbeten som kommer in i bilden som jag inte har varit nära liksom...så det blir en del nytt för mig.. Sen kommer det här med fack o a-kassa med.. O jag är inte längre student, så jag måste ändra min försäkring med.. Så en hel del nytt som sagt! Men det ska bli spänannde :). Fr.o.m imorn kan jag alltså titulera mig Förskollärare :). Sen väntar jag bara på att gunnlög ska godkänna min uppsats så att jag sen kan skicka efter mitt examensbevis och sedan få lite högre lön med! trodde det var mer också..så måste kolla upp det där också.

 

Men iaf så ligger det till! :)


Söndag

haha nästan direkt efter att jag hade skrivit det förra inlägget om lägenheter o så, så ringde jag på en annons på en lägenhet och senare på kvällen fick vi komma och kolla på den! Haha. Det var fin faktiskt och hade passat oss perfekt! Men jag tror inte vi får den. Eventuellt skulle den ju gå redan på fredagen sen, o jag hörde inget så.. :/ Men va jobbigt det är när man verkligen vill ha något, sen vet man att chansen är så himla liten..jag fick ont i magen :/. Har satt upp mig som intresserad på ett par till lägenheter iaf, så får väl se hur det blir.

Är det någon som vet nån ledig 2a lr 3a hyfsat billigt centralt i Norrköping lr typ Ljura, söder, öster, norr. Varsågod o säg till! Helst balkong med!

Annars har det förövrigt inte skett mycket under helgen.. I fredags skulle vi gått på bio, sett Tron Legacy i 3d, inte för att den lockade så mycket egentligen, men vi tänkte att den av någon film vore cool att se i 3D. Men sen orkade inte jag på fredagen efter jobbet, jag skulle nog somnat i biostolen. Så vi bestämde att det blev på lördagen istället, men nu har marcus öga blivit irriterat så det bara rinner hela tiden o det är bara jobbigt för honom, så vi skippade det på lördagen med, och det var sista tillfället som den gick, så det blev ingen Tron! MEn det gör mig som sagt inte så mycket, det kommer andra filmer :). Så vi har fortsatt att kolla på Star Wars istället, jag måste ju säga att jag gillar dom ju lite, men varför vet jag inte egentligen.. FÖr dom är liksom inte bra! FÖr det e bara massa äckliga monster, och jga fattar knappt ingenting av storyn, jag bara kollar i princip.. Men marcus sa att man fattar nog mer hela sen när man sett alla.. Så vi får se!

Igår rättade jag även till min uppsats och skickade iväg den, är fortfarande en del jag är osäker på..men får se vad examinatorn säger..

Idag händer inte mycket heller, kanske lbir en film, sen ska jag tvinga med Marcus ut på en promenad också! Sen har jhag bestämt mig för att godisintaget ska minskas rejält! Jag skulle ju börja efter nyuår med ah..just det liksom. Har ätit godis nu i helgen o förra helgen med.. Men nu får det fan va stopp ett tag!


Argh.....

Jag blir så sur.. idag ringde jag till olika privata fastighetsägare, och det var massa som inte svara o flera som inte hade nåt. Men en som svara hade iaf en 3.a på lindövägen med bra pris o balkong o sådär, så det lät ju bra, och den var ledig inom någon månad eller så. Så fick jag numret till han som bodde där nu, så ringde jag nyss..o va säger han?! Jo att det redan är en person som ska flytta in i månadsskiftet..!!! gah! jag blir galen! Håll koll på dina hyresgäster tack! Hur svårt ska de fan vara att hitta en lägenhet alltså?! Totalt jävla omöjligt!

Aja det var det.. Idag är jag trött med, öppnade idag... O kunde inte sova när jag kom hem heller, men då lär jag väl somna som en stock ikväll! Får börja en halvtimme senare imorn med, så det är skönt! En haltvimme är alltid en halvtimme liksom :). Imorn är förresten sista dagen som jag vikarierar, sen börjar mitt nya liv på måndag. Jag börjar jobba på heltid! Undrar hur lång tid det kommer ta innan man verkligen vänjer sig? Men det ska nog inte ta så lång tid :) känns redan som jag jobbar..men blir ju inga lediga dagar i veckorna framöver, som jag varit van vid nu under 3 ½ år. Men innan dess så var jag ju heller aldrig ledig i veckorna så..man vänjer sig som sagt :).

O min hals e så himla jobbig med! jag har ingen röst :/ låter som en kråka.

FÖrresten måste jag ta tag i o ändra min uppsats med..kanske gör det idag med så är det klart!  Nu ska jag snart tvätta med!

Torsdag

Puhh...nu har jag äntligen tid att vila lite efter en fullspäckad dag! Först jobbade jag 7.30 - 16, ganska lugnt trots att alla barn var där. Speciellt när dom sover, då händer inte så mycket :P, jag har hand om sovvilan den här veckan o det är lätt att somna själv med, imåndags somna jag en kvart, och idag typ 5 min :P men det gör ju inget.

Sen iaf efter jag kom hem så packade vi upp saker på vinden, trots att vi gjorde iordning lite där i söndags, så ser det ut som ett helvete igen.. vi (jag) har alldeles för mycket grejer helt enkelt! Suck. trots att jag rensar o rensar så blir det bara mer o mer, jag förstår inte! Skulle verkligen va skönt att flytta o då se om man kan kasta mer skit, det är väl kanske då man inser med vad man behöver ha och inte. Men här verkar det ju inte bli nån flytt av iaf... Vi har nämligen planer på att flytta nu inom den närmaste tiden, men det e verkligen skitsvårt att få tag i lägenheter! JAg kollar varje dag, flera gånger om dagen, o jag söker en del med, som passar...men tror ni man får nåt?! Naeee! Suck!!! Imorn ska jag ta tag i att ringa ett gäng privata fastighetsägare med..får se ur det blir med dom då.

Men men, sen iaf efter vi fixat med det så gick vi ner o handla, sen lagade vi mat. Sen har jag städat klart lägenheten! Har börjat o hålla på o städa i över en vecka nu..men aldrig gjort klart det.. MEn igår och idag så blev det klart iaf. Nu fattas bara att marcus ska skicka iväg sin trasiga dator med, så det kommer bort en kartong o en stor burk. tack! Förresten så ringde Marcus pappa nyss o det e så roligt när marcus pratar i telefon, för jafg fattar ingenting, o det låter så roligt när han pratar :P + att han blandar två språk, så det låter lite kul :D. typ "bla bla bla moderkort, bla bla bla hårddisk" typ så låter det, :P så roligt :P.

Ne nu ska jag ta o duscha o fixa sen lägga mig! Öppnar imorn..yippie....... Upp vid 5 :/ yay.


Examination

Måste säga att jag är glad! Hade idag framläggningsseminarium på mitt examensarbete, då jag dels skulle lägga fram mitt och en person skulle opponera på det, sen skulle även jag opponera på en annans arbete. Så satt igår i typ panik o visste inte vad jag skulle säga på opponeringen, men till slut rafsa jag ihop nåt som jag hoppades skulle duga.

Sen idag så var jag först bara aktiv deltagare o lyssnade på en annan som opponerade, och det var ju lärorikt, hon hade en jättebra opponering! Vilket fick min att suga ännu mer.. men men. Sen hade jag iaf min opponering, och det gick bra faktiskt. Hon tog emot kritiken bra och var medveten om det själv, så det kändes bra! Fick inte så mycket kommentarer på min upsats dock av hennes examinator, på hur jag hade gjort det bra eller så.. Men hon sa iaf att det var godkänt! Så det var ju skönt :) sen skulle hon mejla mig lite kommentarer på det.
Sen var jag iaf deltagare på ett till, sen var det dags för min framläggning.. Hade lite skräck i tankarna, för jag dels hade fått en annan examinator, sen för jag tycker personligen inte att mitt arbete e så värst bra...o kände att hon kommer väl säga massor, både examinatorn och opponenten. Men det gick faktiskt bra det med! Tro det eller ej ;) haha. Jag mötte kritiken jag fick, förstod vad hon menade o så. Förutom på vissa ställen och där fick jag medhåll från de andra, + examinatorn, så det var bra. Annars hade jag behövt ändra ett helt avsnitt i uppsatsen..nej tack! Sen sa examinatorn bara några grejer som opponenten hade påpekat att jag kunde ändra o lite hur, sen va de färdigt! Jag behöver alltså bara ändra de där, sen mejla henne,  så säger hon Bra, eller dåligt, eller att jag ska ändra nåt mer. Men troligtvis ska det jui nte behövas ändras nåt mer..
Men känns skönt att det var bara det hon sa, andra ska ju få en massa kommentarer på mejl av henne. Men inte jag! Fine! Så nu är jag lite glad ikväll iaf :)


Tisdag

Idag blev det en lång dag på jobbet, stängde ju.. Men det gick bra :). O trött har jag faktikst inte varit nån gång, men nu börjar det komma känner jag. Börjar ganska tidigt imorn med, så blir att lägga sig skapligt.

Ringde ju till vårdcentralen imorse med..men tror ni man får komma??!!! Nae, inte direkt! Suck. Så får väl tro på vad hon sa då o hoppas att det går över ändå.. men så jävla jobbigt bara o ha det såhär! Idag har det varit ganska ont :/.

Idag har jag även skickat in min uppsats...waaaa... usch. Vill inte ha seminarie :/ känns ju inte bra... usch o blä o fy.

Marcus nya datordelar kom idag med..så skulle vi bära hem skiten ifrån stan, o så chassit till datorn vägde fan 21 kg! O det skulle vi bära hem..fy fan va tungt de va! Fick stanna flera gånger... O när vi kom hem då..o han öppna de... Då va ju skiten trasigt!!!! Så nu måste han ju skicka tillbaka det som reklamation..ah bära tillbaka...fy fan.......

Aja, nu ska jag kolla lite, sen plocka lite, sen dsucha o sova!

Måndag

Här är min lilla fina kamera förresten :) så rosa o söt! :) haha.


Idag har jag förövrigt varit på planeringsdag med jobbet hela dagen. Vet inte om vi planerade så mycket direkt..men lite iaf. :). O så ska jag jobba denna vecka o nästa vecka med, skulle egentligen varit ledig. Men nu blev det så o det tackar jag ju inte nej till :). Men iofsg hade de ju varit skönt o få va lite ledig med, eftersom jag snart börjar jobba på heltid o då inte har några lediga dagar såhär.. Men iofsg så har jag inget bättre för mig de här lediga dagarna så, förutom att städa.. men det gårj u att göra på eftermiddagarna så.. Slutar ju tidigt på torsdag t.ex..  Ska tvätta på onsdag med.. har HUR MYCKET tvätt som helst! Kommer behöva boka en tid till så snart som möjligt.. Mnen det e bara för vi inte har tvättat på länge nu, sen vill jag tvätta mina nya lakan o handdukar som jag fick i julklapp också!

Har skrivit klart på min uppsats nu med.. Vet inte vad jag tycker om den egentligen..den känns väl OK liksom, men får väl hoppas att det duger till det bästa iaf. Har fått reda på vem som blir min examinator med, det blir Polly, jag vet inte redigt vad jag tycker om det.. Men jag tror det är rätt okej ändå, hon är lite svår, men jag har haft henne innan o då gick de bra så får tro på det bästa där med ;). På tisdag nästa vecka gäller det!

Imorn ska jag också ringa till vårdcentralen o tvinga dom att jag ska få komma dit! Jag orkar inte gå o ha ont i magen längre..

Nu ska jag påbörja städningne lite :P plocka undan ljusstakar o så.. sen ska jag duscha o lägga mig.

Hej igen

Kanske är dags att uppdatera här nu...? :P Var visst snart en månad sen.. men har haft annat att göra än att sitta vid datorn.. Kan ju ta en liten uppdatering iaf :).

Åkte hem för julen den 22 december..o det tog ju 100 år..! Skulle tagit tåg Norrköping-Nässjö.. Men blev buss, till Lkpg, sen fanns det ingen buss vidare... okej? Så ringde Östgötatrafiken, så då fick jag och en tjej till en taxi! :P det var fult :P men skönt också..men tog ju lite tid.. men kom ju hem iaf :) o tack o lov att jag slapp betala! ;P. Fick åka till Eksjö t.om ;) inte illa. haha.

Sen när jag kom hem så fick jag iaf lite mer födelsedagspresenter, t.ex smink, lotter och en KAMERA!!! :D wiiie! Så nu har jag en fin o bra digitalkamera igen, äntligen!. Så fin är den :).

Sedan var det julfirande, det var lugnt. Var hos farmor en sväng på julaftonsförmiddagen, sen var vi bara hemma med familjen på kvällen. Sen på juldagen så åkte jag in till Eksjö och festade med Sanna :) det var också mycket trevligt! :) Annandagen ingenting.

I mellandagarna så var vi i Ullared en dag, o shoppade loss :P jag som vanligt kunde ju inte låta bli att handla..trots att jag inte skulle handla för så mycket.. Men fick saker av mamma o pappa med, som i julklapp, så hittade en del saker :). Hittade mig en ny vinterjacka bl.a, så det var nice!
Sen var vi hos mormor en dag. den 30 fyllde ju Sanna år :) grattis! :D så då var vi hos Jessica som bjöd på lunch, sen kladdkaka, och Sanna hade även med sig tårta. det var mums! :) Och trevligt var det med, o sen träffa barnen med var kul :). Sen åkte jag upp till Norrköping igen. Denna gången också omständigt..men 2 bussbyten..tog dubbelt så lång tid än vad det skulle.,.jippie!! not.

Nyårsafton, spenderades stressandes, förbannad och gråtandes hemma, innan jag var klar och Marcus och jag åkte till Linköping för att fira nyår med middag och vänner :). Vi var hos Adde och Bella, och så var Emma och Henke där, o så åt vi tre-rätters. Jag gjorde efterrätten och det blev Gino, mycket omtyckt så det var ju bra! :) Micke och Stoffis joinade också efter middagen. Var en lugn och trevlig nyår! Men var ju inte roligt vid tolvslaget när de regna massa :/. Sen blev både emma o bella påkörda av en taxi..idiot! Men inte så farligt som det låter..men ändå..

Efter nyår sen så skulle jag åka hem igen och denna gången följde marcus med, och då blev det bilresa! Först åkte vi till ljungsbro o låna bilen, sen åkte vi till Kisa och åkte skidor i Tolvmannabacken, det var trevligt :) fastän jag inte är så bra :P var bara andra gången i mitt liv jag åkte.. Kallt var det med.men men. Sen åkte vi iaf hem till Bellö. Sen var vi där tills igår! :) Vi tog det bara lugnt, var ute i snön, sen träffade vi även Martina och Robin och fika en dag :) mycket trevligt!.

Nu är vi iaf hemma igen. Har packat upp mina saker, men inte orkat städa än.. skulle plugga lite med.. trodde min handledare hade gjort massa ändringnar..men jag hitta bara en :S kändes väldigt litet...men men.

Imorn är det planeringsdag med jobbet!

lite mycket info i ett inlägg.men det får ni ta! :P

RSS 2.0