Confession blog

Jaha, då var det tisdag redan. Tiden bara springer iväg, blir ju bara mer och mer stressad! Det är ju så mycket nu. Skulle egentligen åka hem ikväll..men det är sånt himla snöoväder, så jag väntar till imorn på dan istället. För i det här vädret är det säkert buss också..o åka buss på kvällen ända upp till Lkpg i snöoväder.. nej tack! Det gjorde jag en gång förra året och jag trodde seriöst jajg skulle dö varenda minut!

Igår fick jag iaf ett mycket glatt besked som jag har väntat på sen i torsdags..Jag fick jobbet! :D. Det var såhär, att jag sökte en tjänst för lite mer än 3 veckor sen, om att de skulle starta en ny förskola, och den rektorn som har hand om det är rektorn vid min praktikplats, det är samma område nämligen. Så vi har ju träffats innan, så då tänkte jag att jag kanske har en liten större chans då iaf :). Sen förra veckan så ringde han iaf o sa att jag kunde komma på intervju :) yay. Sen så var jag där i torsdags iaf och då sa han att han hade mer att prata med mig om, att han skulle släppa en liten bomb för mig typ..jag tänkte: jaha vad nu... Sen kom jag dit iaf och efter att vi hade suttit o pratat i mer än 1 timme så hade jag fått besked om vad det handla om. Det var nämligen så att de skulle omorganisera lite på min praktik så att jag kunde få en plats där och alltså inte på det här nystartade. Men det skulle jag få besked om i måndags och fick jag inte den tjänsten så var jag fortfarande aktuell för det nystartade. SÅ jag har ju gått o varit nervös hela helgen nu och drömt både mardrömmar och bra drömmar om det. :P sjukt. Den sista var bra iaf. Men nu är det som sagt ingen hemlis längre. :)

Sen i måndags hade han fortfarande inte ringt efter 15. så då ringde jag, jag var ju tvungen att få veta. och det var ett positivt svar :D . jag sa t.om. "Herregud" i telefonen, han måste väl tyckt jag va knäpp :P haha. Ne men så är de iaf :).  Måste verkligen tacka dessa underbara människor där ute som talade så gott om mig och som gjorde detta möjligt ! TACK! Detta ska bli spännande.

På tal om nåt annat så såg jag på Biggest Loser Sverige - finalen igår. Har ju följt vartenda avsnitt och varit fascinerad och igår satt jag seriöst o skrek rakt ut :P Vilka människor vissa av dom alltså! O Karl-fredrik som vann då...seriöst..75,5 kg! Det är ju fan nästan 1 ½ mig! det är helt sjukt! Vilken motivation man måste ha. Hoppas han ´håller det med sen då! Det var verkligen en annan människa som stod där på scenen, mycket snyggare också verkligen. Och Rune var också väldigt förändrad.. Ja herregud. Bra kämpat måste jag säga!

Idol




Alltså jag har kommit på att de senaste åren har jag automatisk tittat på Idol vartannat år bara, då jag verkligen har varit insatt i det. Iår är tyvärr ett av de åren då jag inte sitter som klistrad och tittar, men jag har sett lite då och då och har sett vissa personer mer och andra mindre, sen sett repriser o så. Men en som jag verkligen fastnat för är Jay. Och efter fredagens avsnitt ska jag seriöst följa slutspurten! Hur bra är han inte i det är klippet?! Jag satt seriöst och ryste hela tiden när han sjöng den här låten, och när den kom i sådan där snabbrepris så rös jag igen och ibland räcker det bara att jag tänker på den så ryser jag. O nu lyssnade jag på den igen och rös ännu mer! Och ville nästan börja gråta. Han är så jävla bra!! Var Sanna förövrigt som sa att hon heja på honom för han va bra o jag håller till fullo med!! Den som inte såg i fredags, dom missade verkligen Jays bästa framträdande! (typ sanna ;) ) synd!

Förövrigt om Idol så tycker jag inte om Linnéa nånstans, hon är så jobbig o inte bra o bara förstör. Hade ju hoppats hon skulle åka ut i fredasg, men icke! Hade ju varit bättre hon åkt ut än Andreas, han sjunger ju iaf bra. Men ingen slår ju Jay som sagt ;).

Hemma

Jaha då sitter jag hemma i Bellö igen o glor. Kom hem igår. O fan va mkt snö det kom igår! Tog ett kort, men kan inte lägga in de nu.. Får visa vid ett senare tillfälle hur mycket det var igår kväll.
Idag har jag, Sofie och Kristin varit i Jönköping o shoppat. Skulle leta vinterskor och lite julklappar. Jag hitta iaf äntligen ett par vinterskor! Hoppas dom håller mig varma nu i vinter då! Men det borde de fan göra, för det priset och materialet så fan! Hittade dock bara en julklapp, sen lite annat skit till mig själv, som vanligt :P Ja, jag är shoppingberoende. inte bra för plånboken.. Måste verkligen bli skärpning på den fronten!

Imorgon blir det nog julmarknad en sväng, sen hälsa på mormor. Sen måste det bli plugg resten av tiden jag är hemma.. har massa o göra..transkribera en massa intervjuer! Sen börja skriva lite mer..Känner mig lite stressad faktiskt.

o jag drömde en mardröm inatt..den får bara inte vara sann! Snälla.....

Happyface?



Jag gillar inte Tove alls, när hon var med i idol t.ex. Jag gillade inte hennes röst direkt och absolut inte hur hon gjorde om låtar och hur hennes scenspråk var. Men denna låten har jag verkligen fastnat för, tror det e nåt melodin, jag tycker den e så härlig! Och det är nåt i den som får mig att både vilja gråta och sjunga med på samma gång. Fin låt helt enkelt!

Igår var jag förresten på kalas hos Anna som fyllde år :) det blev en trevlig tjejkväll med massa snack! :)

Och idag har jag haft fullt upp! Hann inte ens äta på hela dan! Började med intervju 9-10, sen följa med Sanna ca 11-12, sen intervju ca 12-13, sen intervju 13-14, sen intervju 15 och framåt. Suck! Så känns som jag farit fram o tillbaka som en vante! O stressat emellanåt, men det har gått bra med så, o jag har fått mina intervjuer gjorda så det känns skönt! 2 kvar.

Idag har också min älskling åkt iväg till Polen tillsammans med Björn, så ska de va borta tills onsdag. Sakna <3. Men jag ska åka hem, så slipper jag sitta här i helgen o uggla, det blir också trevligt!

o snälla snälla snälla...............



buhu

....o så var det inget Biggest Loser idag ! ;( *ledsen i ögat*. Jävla fotbollsgala istället! SÅKLART! Sport går alltid före alla andra program, jag hatar sport!!!! Speciellt fotboll! Sug! Dagen börjar dåligt o slutar dåligt. bajs.

Måndag

Idag har jag först varit i skolan på en föreläsning med en väldigt speciell lärare..man förstår verkligen ingenting av det personen ifråga säger! O jag vet att jag inte är ensam, om det blir paus går en del o resten sitter o skakar på huvudet..ungefär. Jag satt o titta i min almanacka o rita hjärtan i min bok istället, sånt kan man också roa sig med :P.

Efter den föreläsningen iaf så drog jag iväg för att fixa med mina intervjuer till mitt examensarbete! Det gick mycket bra. Har nu bokat in 4 intervjuer på det stället  och redan gjort en! :) perfekt! Fick också låna en diktafon, som jag aldrig har använt, som jag ska använda istället för att spela in intervjuerna på min mobil.. Men ska testa den där grejen imorn o se hur den funkar o så. Sen efter jag varit där så drog jag vidare till ett annat ställe och fixade en intervju till! Så nu har jag 5 intervjuer klara, sen imorn ska jag ringa ytterligare till en pedagog o höra med henne om hon kan vara med. Så har jag bokat in de flesta intervjuer den här veckan, så att jag kan åka hem i helgen o va hemma ett tag, sen kan jag transkribera intervjuerna nästa vecka.

Fick också ett mycket trevligt telefonsamtal innan när jag och Marcus var ute och gick.. men det är änsålänge hemligt.. ;)

Nu ska jag leta lite mer litteratur innan jag bänkar mig framför TV:n med Paradise Hotel och finalen i Biggest Loser Sverige! SPÄNNANDE!! :D

BYE!

Fars dag

Får ju förresten inte glömma att det är FARS DAG idag! :) Så.. Grattis pappa på fars dag! :)

Söndag

Söndag igen..tråkigt som vanligt!

I torsdags åkte vi ju till Ljungsbro o sov där, sen var vi i Linköping i fredags. Skulle leta efter skor..men hitta inga.. men fick ju fan inte gå nåt knappt heller o titta eftersom marcus mest var upptagne med att kolla efter skor till sig själv... Men han hitta ju ett par fina iaf så det var ju bra för honom! :) Han hitta också ett par fina jeans. Jag hitta ingenting, men lika bra det, då gör man inte av med några pengar.. men skor skulle ju varit bra..men men. Sen avslutade vi i Linköping med att äta tunnbrödsrulle iaf, som Marcus pratat så mycket om! Jag tog en med grillspett i, och det var inte gott alls. Så nej, tunnbrödsrulle passar inte mig.. mos o bröd o sallad ihop..nae tack.
Sedan avslutade vi hela fredagen med att titta på Sagan om ringen - Konungens återkomst. Så nu har jag sett alla, o dom e bra! :). Men sent blev de..somnade nog vid 3..blä.

Sen var det lördag iaf, som jag typ sov bort halva dan eftersom det blev så sent på natten.. Gick upp typ 11.20, lite för sent för mig..men men. Sen gjorde jag inget under dan, sen gick jag till Sanna på kvällen iaf o hade myskväll med mat, film o prat :) mycket trevligt! Vi såg "Flickan från ovan", hade faktiskt höga förhoppningar om den..men den var inte alls så bra :/ en besvikelse faktiskt. Suck. Men den kvällen blev också sen, så gick upp sent idag med... inte bra för min dygnsrytm..! Ska ju upp tidigt imorn liksom, börjar 8. Blä.

Idag har ju då heller inte hänt mkt...kollat på tv o käkat typ. Nu väntar jag bara på att klockan ska bli 20 så att jag får se mammorna igen! <3 älskar det! :) hihi. Har iaf sökt ett jobb till, sen skickat in mina intervjufrågor till min handledare. Imorn ska jag ut till två ställen o informera o fråga lite om mitt examensarbete!

Får lite ångest med att jag inte har jobbat något den här månaden.. Känner liksom att jag behöver pengar då i december.o då kan jag även lägga undan lite så jag kan ha i januari. Men skolan måste fkatiskt gå före nu i den här kursen..det är ju det viktigaste och sista nu! Är ledig på tisdag, torsdag o fredag denna veckan.. Men det är lite annat som händer denna veckan med som får gå före. Kan ev jobba fredag, men det beror på när jag får intervjua med.. så får se. Annars får det väl bli nån tid nästa vecka..  Sen måste jag sätta upp tider i decmeber för att få pengar i januari sen, annars får jag inget då! Inte bra alls :(. Men uppsatsen ska ju skrivas klart då med.. men några dagar kan man faktiskt jobba med, det klarar jag!


Fullt upp!

Sitter och har letat efter litteratur till min uppsats nu och har hittat en del. Hoppas bara jag nu hittar något i dem och att de duger! man får ju inte ha vilka böcker som helst...suck!

Idag har jag förövrigt städat hela lägenheten, duktigt! Bara marcus som ska ta tag i disken med..och bädda nya lakan, sen e de faktiskt helt klart! Sen har vi också varit på stan en sväng idag, skulle titta efter vinterskor, men det e så svårt o hitta ett par bra ju...! Har hittat ett par jag vill ha, i mocka o jättevarmfodrade o  fina, men mocka är ju inte det bästa om det e slask ute..men man får impregnera dem ofta sa mamma, men sen e de lite konstiga, de sitter konstigt i hälen :/ men kanske hjälper om man bara lägger i en sula eller nåt..får väl testa. Men ska kolla i Linköping med på fredag, för ska dit då. Hittar jag inga där får jag väl kolla i eksjö/vetlanda nånstans nästa helg :P för vinterskor måste jag ha!

Imorn ska jag först tvätta..jippie...morgontiden 7-12.30 jippie :D.. NOT! Men fanns ingen annan bra tid ju :/. bajs. O måste verkligen tvätta för har ett berg...fattar inte hur mycket kläder vi använder?! :S. Men det e lakan med så..då blir det lite mer. Sen har jag skola 13-17 ca, med handledning.. o känns som jag borde ha arbetat mycket mer med min uppsats sen förra torsdagen då vi hade förra handledningen, men jag har fan itne gjort ett piss! Jag har ju iofsg letat litteratur..sen ringt till ett ställe o ska dit o prata med dem om min uppgift..men inte mer.. :S känner mig lite dålig.. Men tror inte nån mer i min grupp har kommit så mycket längre om jag ska vara ärlig.. vet nog bara en. Va jag tror :O.. Men ska ta med mig massa böcker dit imorn som min handledare ska få titta på.. Sen får jag väl försöka fila ut ett bättre syfte med.. då har jag ju gjort lite iaf! Men har ju inte börjat skriva som sagt..

Sen efter skolan iaf så ska jag o Marcus åka till Ljungsbro, sen blir vi där över natten, sen åker vi hem på fredagen o marcus ska fixa lite saker i Linköping sen blir det en sväng på stan!

.

 

Idag är det farfars födelsedag, 87 år skulle han blivit idag om han levt.. Men han gick tyvärr bort för snart 4 år sen.. :'(. Jag saknar honom <3.


Min morfar lever inte heller idag, han gick bort för lite mer än 5 år sen.. Jag saknar honom också <3.


Det är så hemskt när människor går bort och lämnar kvar oss sörjande.. Ingen av dem fick uppleva sådant i mitt och min familjs liv som jag velat att de skulle få vara med om.. men livet är ju tyvärr så..


En trevligt start?

Känns inte som jag gjort nåt annat än att fara fram o tillbaka mellan olika personer i vita rockar... Jag har haft ont i magen sen i onsdag, vilket jag tycker är läskigt... o jobbigt o psykist påfrestande osv..  Så igår kväll satt jag i telefon o prata med massa folk i nästan en timme om de! ( okej, det var kötid med...) men ändå. Sen till slut fick jag iaf komma, men som vanligt.. så var det ju inget! Suck. Lr ja, väntar på ett provsvar..men de dröjer lite..usch hatar o vänta..! :( men men. Va ju bra att det inte var en sak iaf...  Men gud va segt det är o sitta o vänta.. vi kom väl dit vid 19-tiden o var hemma 00.. jippie..men men Så var det med det.

Sen idag har jag varit hos tandläkaren... O återigen : GUD VA VÄRLDEN E LITEN! Jag hittade efter många om och men dit, fick fråga några tanter på vägen t.om. Sen iaf så kommer tandhyginisten som ska undersöka mig o presenterar sig.. o jag min första tanke var "den där rösten o namnet o ansiktet.."  o så var det som jag trodde! Hon arbetade tidigare i Mariannelund, där jag gick innan :P ! O jag har tidigare varit hos henne. Hur liten är inte världen liksom? O hur stor är liksom chansen att jag skulle få just henne?! För det var ju ingen där som visste var jag har gått innan.. ja herregud.  Men det som inte är lika roligt är att det var ju just henne jag inte gillade där nere.......... :( jag tkr inte man känner sig tillräckligt fräsch o ren i munnen när man är färdig hos henne... Så de ska kalla mig om ett år igen.. men hoppas inte det e hon som ringer bara..för då ska jag säga att jag vill ha en annan...
400 kronor fattigare blev jag ändå.. ushc. Kunde haft sån tur att det bara hade kostat 125 men det hade jag inte.. Men det kunde kostat 700 med så jajg vann ju på det iaf :P. Men hade ju räknat med ca 500 så. Blä.

Det var min start på veckan iaf :P inte varje vecka som ser ut så.. Nu sitte rjag o äter lite sen ska jag dra till skolan igne.. i SNÖOVÄDRET! BLäää...det e kallt o blött o jag har inga vinterskor o mina vinterjackor är alldeles för stora allihopa!!! bajs.


Halloween!

DÅ var det söndag igen.. veckorna går så fort hela tiden..usch!

I fredags var det ju iaf halloweenfest hos Rebecka o Linus :) Det var mycket trevligt o en hel del folk med så det var kul! :) Men inte fick jag alla på kort för det.. fick bara vi vanliga ;P haha. Men men så är det ibland. Var en kul kväll iaf, och den avslutades på Otten, mycket trevligt det med :). Men var inte så många utklädda där i fredags som jag trodde de skulle va, med tanke på att det var Ottens Halloweenfest..men men så är det.

Har ju iaf haft två dagar o vila upp sig på nu, det är skönt! :) känner mig tjock också, äter så mkt på bakisdagarna o helger..men men. Marcus o jag ska ta en promenad snart, det ska bli skönt! :). Egentligen skulle vi ju festat igår med, halloweenfest i Linköping, men det blev inte så..för då skulle vi sovit i Ljungsbro, och eftersom det var en helgdag igår så gick sista bussen dit vid 23.30..inte så lockande. SÅ nej vi stanna hemma och kolla på film, men det var skönt det, kände inte alls för att festa igår...

Här kommer nu iaf lite bilder sen i fredags :):

Jag var djävul

 

 

Marcus var blodig :P

 

Linda var fånge

 

Sanna som var vampyr och jag :) o lite Johan :P

 

Rebecka som var pirat , Sanna, Linda och jag :) <3

 

Såhär kul kan man också ha :P haha mycket snyggt..! Johan är förövrigt Shrek! :)

 

O här var vi visst inte lika glada...

 

Men annars var det en mycket kul kväll! :) Tack Linus och Rebecka!


PM

Idag var jag då på det där PM-träffen med gruppen. Vi diskuterade mest om varandras o gav lite tips o sådär.. Jag har iaf kommit på mitt ämne nu.. (hoppas jag) men ska ju som sagt bara få det godkänt av min handledare med.. Så idag har jag ju inte kunnat jobba vidare med det nåt, eftersom jag inte ens vet om jag får skriva om det eller inte. Så nu vill jag bara att det ska vara torsdag dag så att jag kan träffa min handledare o få lite respons! Tack! Har iaf en back-up plan med.. om nu inte en person i min grupp tar den :P men vi kanske tar olika inriktningar på den isf.. Men men, hittade ju inte så mycket om det ämnet heller..så får se.. Återstår att se efter imorn iaf.

Idag har jag förövrigt tvättat, varit på stan med Becka, letade efter teaterblod..köpte aldrig det igår..men fanns ingenstans! surt. Så får väl ta den röda färgen.. om jag inte åker ut imorn nånstans.. Köpte också ett rött linne till min halloween-outfit, så himla tajt dock! kommer känna mig som en uppstoppad korv med valkar.  Fint, men aja, det ordnar sig väl. Imorn måste jag köpa en grej till som jag itne hann idag också. Sedan har jag o Marcus varit ute en sväng på Willys o handlat med.

Imorn måste jag också hämta ut mina skor som jag gick o bad o få omklackade idag..150 kr..tycker faktiskt det e lite dyrt... den jag brukar gå till är billigare..men han e fan inte så bra.. Så hoppas fan denna e bra! Annars.....

Det är mycket nu

Har iaf kommit på att jag ska vara djävul nu på Halloween! :P Gick från nåt med pirat till djävul. Så vet att jag har djävulshorn här hemma, sen har jag köpt en sån där treudd, sen ska jag se över min gaderob med. Måste nog köpa lite saker.. Men men, det ordnar sig. Måste gå o klacka om min stövlar med som jag tänkte ha.. för dom är helt snea på ena foten :P går ju som jag haltar typ.. inte snyggt. Så det får jag fixa imorn!

 

Sitter jsut nu annars o dampar över mitt examensarbete...! Känns som man kommer göra det ett tag framöver... Från början, för ca 1 månad sen, då ville jag skriva om nånting med barn i behov av stöd..men jag kunde aldrig komma på vad... så då sket jag i den idén. Sen på min praktik pratade jag med dem där och kom då fram till att jag kunde skriva om tvåspråkighet i förskolan, nånting om hur förskolan och pedagogerna där arbetar med att främja tvåspråkiga barns inlärning angående språk. Och den idén har jag haft fram tills idag.. Men nu har jag återigen ändrat mig. Efter den ena föreläsningen vi hade idag så blev det uppenbart för mig att jag var tvungen att byta ämne.. Man får nämligen inte skriva om sådant som någon annan redan har skrivit om.. och om tvåspråkighet finns det väldigt mycket..! Så jag skiter nog i det. Så blev nästa frågeställlning att jag kunde skriva om  barn som inte har något språk, och hur förskolan bemöter dessa barn? Men då hittar jag varken tidigare forskning eller litteratur om det.. så det verkar ju också skita sig...

Så nu har jag återigen gått tillbaka till området "barn i behov av stöd", men har då inte tänkt att specificera mig..utan har mer tänkt hur förskolan och pedagogerna bemöter dessa barn (denna forskning finns) och hur de är utrustade inför dessa möten. OCH jämföra detta mellan två olika slags förskolor. DEN forskingen har jag faktiskt inte hittat! Så imorn ska jag ringa till en av dessa förskolor o höra om det är okej för dem att vara med. SEN kanske jag kan sätta igång.. Bara det OK från dem är det jag behöver.. eller ja.. jag behöver ett OK från min handledare med.. men troligtvis ska det väl inte vara några problem... PM-träff med gruppen imorn iaf..så får vi se vad de tror och tycker med..

 

 


Gah

Då var det tisdag igen, veckorna bara springer på! Stress stress...

Igår var jag ju då på kursintro för sista kursen, examensarbetet.. kan ju inte säga att jag blev mycket klokare direkt.. Fick iaf reda på vilken grupp jag är i, men inte mycket mer än så. Vi har ingen bra studiehandledning som talar om lite mer hur vi ska skriva och vad arbetet ska innehålla mer exakt.. vi har heller inte fått reda på hur många sidor det ska vara... och igår skulle vi få reda på vad vi skulle skriva i det PM som ska in imorn..men icke! Jag blir galen!! Men arbetet ska väl vara typ minst 20 sidor iaf.. yay.........!

O vad är godkänd litteratur liksom?! Jag satt och tittade igenom lite gamla c-uppsatser igår kväll o hittade en som hade typ samma ämne som jag, så tog några böcker därifrån o har satt mig i kö på bibblan på, så bara vänta på dem. Sen får jag höra med min handledare då om de är okej! Bajs.

Men den här veckan känner jag inte att jag orkar sätta igång...måste få klarhet lite i först vad jag ska skriva om mer exakt.. ska iaf skriva de där PM idag, sen ska vi träffa handledaren på torsdag..sen kanske man är lite klokare?!

Sen på fredag är det Halloween..måste förbereda min outfit lite med!

Nu ska jag sätta igång o fixa mig o äta o så..innan jag drar till skolan, på den roliga tiden 13-17...

RSS 2.0